ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Βασιλική Μαρούλη απέκτησε το πτυχίο της στην Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών το 2007 με την υπ’ αριθμόν 2926-21/4/2008 άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου της Νομαρχίας Αθηνών.

Οι σπουδές της περιλαμβάνουν τη μελέτη της Συμπεριφοράς μέσω της ολοκλήρωσης του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ανάλυση Συμπεριφοράς (Behavior Analysis) στο University of Wales, UK. Συνέχισε με τη μελέτη και εφαρμογή του γνωσιακού-συμπεριφοριστικού μοντέλου εκπαιδευόμενη στην Κλινική Ψυχοπαθολογία του Ενήλικα από το 4ο ΨΤΑ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ετήσιο πρόγραμμα). Επίσης, ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στις Ψυχοσεξουαλικές Διαταραχές με βάση το ίδιο μοντέλο από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής & Ιατρικής Σχολής (διετές πρόγραμμα). Επέκτεινε τις γνώσεις της στην επιστήμη της ψυχολογίας προχωρώντας στις τεχνικές της Ενσυνειδητότητας – Mindfulness. Έχει πιστοποιηθεί για να εφαρμόζει τεχνικές Mindfulness σε παιδιά από το Bristish Mindfulness Institute και σε ενήλικες από το UK College of Mindfulness Meditation που είναι εγκεκριμένο από το British Psychological Society. Τέλος, εκπαιδεύεται στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία (τετραετές πρόγραμμα), η οποία συνδυάζει στοιχεία από διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις ακολουθώντας ένα πιο ολιστικό μοντέλο ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης. Έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων κυρίως γνωσιακής συμπεριφορικής κατεύθυνσης. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.

Εργάζεται ήδη από το 2007 πρώτα στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης και ύστερα ως εκπαιδευόμενη στο ΓΠΝ Κωνσταντινοπούλειο Νοσοκομείο (Αγία Όλγα) στον ψυχιατρικό τομέα, καθώς και στο τμήμα Αιματολογίας και Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Έχει εργαστεί ως επιστημονικά υπεύθυνη ημερήσιων προγραμμάτων πρώιμης εντατικής παρέμβασης παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (ΔΑΔ), νοητική στέρηση και μαθησιακές δυσκολίες σε αρκετά κέντρα αποκατάστασης. Έχει ασχοληθεί με την παρέμβαση και αποκατάσταση σε παιδιά με ΔΑΔ, μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς και με την αξιολόγησή τους μέσω διαγνωστικών τεστ. Επίσης, έχει εργαστεί ως επόπτρια και εκπαιδεύτρια θεραπευτών πάνω στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA).

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο κάνοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με παιδιά, εφήβους και ενήλικες, συμβουλευτική γονέων, θεραπεία ζεύγους και ψυχοθεραπεία (βλ. Υπηρεσίες). Συμμετέχει ενεργά ως ομιλήτρια σε ενημερωτικά σεμινάρια και ομιλίες και αρθρογραφεί σε θέματα του τομέα δράσης της.