fbpx

Φθινόπωρο: μια μεταβατική περίοδος. Τι σηματοδοτεί;

Η ίδια η φύση μας το δείχνει… Τα φύλλα των δέντρων αλλάζουν χρώμα και πέφτουν, η μέρα μικραίνει, ο αέρας γίνεται πιο κρύος. Αλλαγή. Όχι μόνο στη φύση. Αλλά και στον καθένα από εμάς.

Η μεταβατική περἰοδος του φθινοπώρου σηματοδοτεί την αλλαγή. Φυσικά, οι αλλαγές και οι μεταβάσεις δεν αρέσουν σε όλους. Αν αγκαλιάσεις αυτή την αλλαγή με αποδοχή αντί για φόβο, θα μπορέσεις να δεις την ομορφιά της. Γιατί κάθε εποχή έχει τη δική της δυναμική και το δικό της νόημα.

Πώς να αξιοποιήσεις το φθινόπωρο;

Αφιέρωσε χρόνο για εσωτερίκευση

Το φθινόπωρο μειώνεται η έντονη ενέργεια του καλοκαιριού, γίνεται πιο ήρεμη και πιο βαθιά. Οι ρυθμοί πέφτουν κι έτσι σου δίνεται η δυνατότητα να βάλεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα. Είναι καιρός να έρθεις σε επαφή με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Επαναξιολόγησε τα πράγματα στη ζωή σου, άφησε αυτά που δε χρειάζεσαι και δούλεψε αυτά που είναι σημαντικά για σένα.

Θέσε στόχους

Είναι η εποχή που θα σχεδιάσεις αυτά που θέλεις και τον τρόπο που θα τα πετύχεις. Μπορεί να πρόκειται για έναν στόχο που αφορά στην προσωπική σου ζωή, στη δουλειά σου, στον εαυτό σου. Είναι η εποχή που θα βρεις τον στόχο και θ᾽ αρχίσεις να δουλεύεις γι᾽ αυτόν. Είναι η εποχή να σπείρεις για να θερίσεις αργότερα.

Μάθε να αποδέχεσαι

Εξασκήσου πάνω στην αποδοχή. Όπως το φθινόπωρο σε διδάσκει να αποδέχεσαι την αλλαγή, χωρίς φόβο, μάθε να κάνεις το ίδιο και στη ζωή σου. Οι αλλαγές μπορεί να μας ξεβολεύουν ή να μας κάνουν να νιώθουμε ανασφάλεια, αλλά μην ξεχνάς…Μπορεί να σηματοδοτούν μια νέα αρχή, πιο όμορφη.

Μείνε κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα

Κάθε αλλαγή χρειάζεται υποστήριξη. Μετά τις πολλές κοινωνικές συναναστροφές του καλοκαιριού, στρέψε την προσοχή σου και στα πρόσωπα της ζωής σου που σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής. Είναι οι δικοί σου άνθρωποι που νιώθεις κοντά σου. Αυτοί που θα σε στηρίξουν στο να πετύχεις αυτά που θες ν᾽  αλλάξεις ή που έχεις ονειρευτεί.

Το φθινόπωρο μας δείχνει ότι όλα «πέφτουν» για ν᾽ «ανέβουν» ξανά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *