Άγχος Επίδοσης & Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες στους Άνδρες

Το άγχος επίδοσης είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες σεξουαλικών δυσλειτουργιών στους άνδρες, όταν φυσικά έχουν αποκλειστεί οργανικοί/ιατρικοί λόγοι.

Πολλοί άνδρες και νεαρά αγόρια ανησυχούν για το αν θα είναι «καλοί» στη σεξουαλική τους επαφή, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της σεξουαλικής τους ζωής. Το στρες και η ανησυχία γύρω από τη σεξουαλική πράξη, μπορεί να οδηγήσουν σε άγχος επίδοσης κι εκεί ξεκινούν συχνά και οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Συνεχίστε την ανάγνωση του «Άγχος Επίδοσης & Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες στους Άνδρες»

Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας εν όψει των εξετάσεων

Η περίοδος των εξετάσεων είναι μια δύσκολη περίοδος για τους περισσότερους μαθητές και συνεπώς και για τους γονείς. Τα παιδιά εκδηλώνουν έντονο άγχος που μπορεί να παίρνει τη μορφή σωματικών συμπτωμάτων, όπως ταχυκαρδίες, εφίδρωση πριν την εξέταση. Παίρνει όμως, και τη μορφή αρνητικών σκέψεων, όπως «Δε θα τα καταφέρω», «Δεν αξίζω», κλπ. Την περίοδο αυτή διαταράσσεται πολλές φορές και ο ύπνος και παρατηρούνται έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις ως απόρροια του άγχους που βιώνουν τα παιδιά, όπως εκρήξεις θυμού και κλάματα.

Οι γονείς θέλοντας να στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών τους, είναι καλό να έχουν κατά νου τα εξής:

Συνεχίστε την ανάγνωση του «Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας εν όψει των εξετάσεων»

11 λόγοι που κάνουν τα Tablets και τα Smartphones επιβλαβή για την Ανάπτυξη των Παιδιών

tablets-smartphones-kids

Τα tablets και τα smartphones αποδεικνύονται εξαιρετικά εργαλεία για ν᾽ απασχολεί κανείς τα παιδιά και να τα κρατάει ήσυχα. Οι γονείς τα χρησιμοποιούν για να κάνουν τα παιδιά να συμπεριφέρονται πιο σωστά, να κάθονται ήσυχα στο αυτοκίνητο ή στη βόλτα.

Συνεχίστε την ανάγνωση του «11 λόγοι που κάνουν τα Tablets και τα Smartphones επιβλαβή για την Ανάπτυξη των Παιδιών»

Κρίσεις Θυμού στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές

boy having a tantrum

Οι κρίσεις θυμού ή αλλιώς tantrums είναι συναισθηματικά ξεσπάσματα των παιδιών που συνοδεύονται από φωνές, κλάματα, δαγκώματα ή άλλου τύπου επιθετικότητα. Αποτελούν συνηθισμένη αντίδραση παιδιών με διάγνωση κάποιας Διάχυτης Αναπτυξιακής Διαταραχής (ΔΑΔ). Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, αλλά συνήθως καταλήγουν στην αδυναμία των παιδιών να επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους, στη χαμηλή συναισθηματική ανάπτυξη και στο περιορισμένο ρεπερτόριο συμπεριφορών τους.

Συνεχίστε την ανάγνωση του «Κρίσεις Θυμού στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές»

Social media και Σχέσεις

Είναι πλέον άξιο απορίας πώς θα ζούσαμε χωρίς την ύπαρξη των μέσων κοινωνικών δικτύωσης, «social media» στη ζωή μας. Σ᾽ έναν κόσμο όπου το τηλέφωνο είναι το πρώτο πράγμα που θα δούμε το πρωί και το τελευταίο που θα δούμε το βράδυ, δε χρειάζεται ν᾽αναρωτιόμαστε αν τα social media επηρεάζουν τις σχέσεις μας. Οι έρευνες δείχνουν ότι καταναλώνουμε κατά μέσο όρο δύο και περισσότερες ώρες την ημέρα στα social media. Η αφοσίωσή μας στις διαδικτυακές μας σχέσεις όμως, μπορεί να βλάψει τις πραγματικές μας σχέσεις και να μειώσει την ικανότητά μας να επικοινωνούμε.

Συνεχίστε την ανάγνωση του «Social media και Σχέσεις»